Home

Welkom bij DWM Tandem

Door de huidige schaalvergroting in de Landbouw, met als gevolg een toename van steeds grotere en zwaardere tractoren, machine´s en werktuigen, komen thema´s zoals bodemverdichting en structuurbederf steeds meer in opspraak bij Boeren, Loonwerkers en Fabrikanten.

Met name op minder draagkrachtige gronden, veroorzaken deze “zwaargewichten” door toedoen van bodemverdichting, spoorvorming, structuurbederf en zodebeschadiging een serieuze opbrengstvermindering !

Dit heeft Gebr. van der Molen in Nieuweschoot ( Friesland ) vele jaren geleden al aan het denken gezet, met de vraag...
Welke oplossing kunnen wij als landbouwmechanisatiebedrijf daaraan bieden” ?

Na vele maanden van onderzoek m.b.t. bodemverdichting, spoorvorming, structuurbederf en zodebeschadiging, rolde de oplossing op wielen binnen. De oplossing was... “Deling van draagvermogen”, m.a.w. met méér wielen aan de grond, kan het draagvermogen vergroot worden, de machine capaciteit omhoog en zal bodemverdichting en structuurbederf afnemen.

Al snel rolde er vanaf de tekentafel een constructie tekening de werkplaats binnen en ging het eerste tandem aggregaat in productie. Nadat het eerste tandem chassis klaar was, werd dit proefmodel voorzien van lagedrukbanden. Tevens werd er rekening gehouden met de optie´s mechanisch gestuurd, gedwongen gestuurd, elektrisch hydraulisch gestuurd en wel of niet geveerd.

DWM 2 sporen, 4 sporen, 4-wielige of 8-wielige tandems zijn verkrijgbaar met pendelonderstellen, schommelonderstellen ofwel schommeltandems, of als geveerd bogie tandem en worden geheel volgens maatwerk gebouwd.  

Naast de huidige DWM 8-wielige tandem aggregaten, onderstellen ofwel doubletwin assen, zijn we bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een
4 sporen 12-wielige DWM Tridem aggregaat, voorzien van 3 assen ( 6 assige gedeeltes ) en hydraulisch geveerd.

Zie onze foto of video gallery van DWM tandems gebouwd onder Schuitemaker, Lely, Krone, Claas, Pottinger en Deutz-Fahr opraapwagens,
of gebouwd onder een DWM DoubleTwin bemestertank.

Kortom, indien u belangstelling heeft voor een DWM 4 wielig tandem unit of 8 wielig tandem onderstel met chassis,
dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek.

Onze modellen

Laatste Nieuws

dwm-jg-hooglosser-18t-8

DWM-JG Hooglosser 18T


Lees meer
dwm1

DWM Tandem, volop in on ...


Lees meer

Foto Impressie

Volgt u ons al op Facebook? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen !