DWM Tandem

DWM Tandem

De afgelopen jaren zijn boerenbedrijven sterk in schaal vergroot. Als gevolg daarvan zijn de tractoren en machines net zo snel meegegroeid. Dit zorgt voor een groot probleem: bodembederf.

Bodembederf komt voor in veel verschillende vormen: bodemverdichting, spoorvorming, structuurbederf en zodebeschadiging. Het gevolg hiervan is een duidelijk merkbare opbrengstvermindering! Vooral op termijn kan dit probleem steeds groter worden en het succes van uw onderneming beïnvloeden.

Aan het einde van de jaren 80 kwam een klant bij ons met de vraag of er iets kon worden gedaan aan de spoorvorming en bodemverdichting die steeds erger werd op zijn drassige land. Vanuit de klantvraag is toen onderzocht hoe dit opgelost kon worden op een voor de klant bruikbare manier. Niet veel later rolde het eerste tandemaggregaat de werkplaats uit. Hij is daarna vernoemd naar de ontwikkelaar: Douwe Willem van der Molen.

DWM Tandem

Hoe het werkt

Bodembederf wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat er te veel druk wordt uitgeoefend op de grond. Veel machines komen de fabriek uit met een onderstel met 2 of 4 wielen waar dan het complete gewicht van het apparaat over wordt verdeeld. U kunt zich voorstellen dat het kleine deel van die wielen dat de grond raakt, vaak niet groot genoeg is om het gewicht goed genoeg te verdelen.

Het uitgangspunt van onze oplossing is puur gebaseerd op natuurkundige principes. De kracht die uw weiland te verduren krijgt is de massa van de tractor en uw machine, gedeeld door het oppervlakte dat de grond raakt. Wij hebben een onderstel ontwikkeld dat de druk over 8 wielen verspreid, waarbij de lagedrukbanden dan ook nog eens zorgen voor meer oppervlakte per band. De verlaging van de druk per vierkante centimeter is enorm! Dit zorgt ervoor dat de machine op de grond rijdt in plaats van er in.

DWM Tandem

Typen en opties

In de productieperiode vanaf 1988 is elk geproduceerd onderstel als nieuw prototype doorontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling van elke nieuwe versie werden er verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van het vorige onderstel. U zult zicht kunnen voorstellen dat er in die lange periode veel veranderd en ontwikkeld is.

In 2018 hebben we uiteindelijk alle variatie kunnen terugbrengen naar 3 typen DWM tandems die voor alle wagens perfect werken: een 18 ton, 24 ton en een 30 ton uitvoering. Afhankelijk van de grootte van de wagen en de werkzaamheden die ermee moeten worden uitgevoerd kan hier tussen gekozen worden. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

De onderstellen worden standaard geleverd in antraciet grijs.

Bestellen
Ons onderstel kan worden besteld onder een nieuwe wagen bij de dealer of importeur. Wij leveren niet rechtstreeks aan onze klanten. Als u interesse heeft in het aanschaffen van een DWM tandem kunt u contact opnemen.

 

“Meer wielen, meer profijt”

Om voor de akkerbouw de mogelijkheid te scheppen het duurzaam werken tijdens de oogst te vergroten, heeft DWM Products de VIA-2019 subsidie aangevraagd om de onderstaande ontwikkeling mogelijk te maken.

Met meer wielen zorgen voor tegengaan van bodembederf en tevens de mogelijkheid scheppen van tijdwinst en vermindering van energieverbruik door minder bewegingen tijdens de oogst.

Heeft u vragen, dan beantwoorden wij deze graag.
Ook zoeken we nog akkerbouwers en transporteurs in de aardappelteelt om mee te kunnen sparren.

U kunt ons mailen op: info @ dwmproducts.com